lördag 13 augusti 2011

Hon är här!

Onsdag den 10 Augusti kom världens vackraste! 
Våran dotter på stadiga 4894 kg & hela 57 cm lång.
Lyckan går inte att beskriva!
Kom  hem idag från BB så nu ska vi mysa & lära känna varandra!




 "Mysa på pappas bröst det är bra skönt det"

Är nästan klar med namnet ;) 
Tack för alla gratulationer =)


tisdag 9 augusti 2011

Hopplös

Ingen bebis fortfarande....ge mig styrka..
På fredag är BF 12 Juli! 
Var till BM igår en sista gång bad hon uppskatta vad hon tror bebisen väger. 
Hehe minst 4 kg sa hon, 4,2 kg trodde hon på.
Känns bra! ;) 

Men jag oroar mig inte jag vill bara ha min bebis nu!

Ungefär så här snygg känner jag mig nu ;)
Heidi ser ut att ha det lätt hon...
Smidig, snygg & bara svävar fram!
Så känner inte jag ;)

fredag 5 augusti 2011

Gravid vecka 40

Men nu är det en vecka kvar till BF!!! Får hemskt gärna komma nu!!!

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.
På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart  och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner).
Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång.

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.

torsdag 4 augusti 2011

I'm Back!

Varit utan internet nu i snart en vecka. Vad man saknar internet när det är borta! 
Har inte hänt något än...suck...sjukt less...behöver sömn..ont öööverallt.

Efter idag har jag gått 39 hela veckor. Imorgon börjar vecka 40.
 
Gravid i vecka 39

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.