torsdag 4 augusti 2011

I'm Back!

Varit utan internet nu i snart en vecka. Vad man saknar internet när det är borta! 
Har inte hänt något än...suck...sjukt less...behöver sömn..ont öööverallt.

Efter idag har jag gått 39 hela veckor. Imorgon börjar vecka 40.
 
Gravid i vecka 39

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen. 


2 kommentarer:

  1. åååh snart är den långa väntan över Emelie :) Väntar med spänning ja, fråga Andreas(bror) senast idag om det hade kommit nån bebis ännu, men han sa neee inte än, men snart så :) Passar nu på att önska er ett stort lycka till när det väl sätter igång... det är en riktigt underbar upplevelse!;) Kramar!

    SvaraRadera
  2. Kämpa på mitt hjärta! Snart kommer världens finaste belöning!! Smärta utav helvete och en gullig tjej ;) PUSSSS och kraaaam

    SvaraRadera